cheval_bayard3

OFFICE du

TOURISME
NIVELLES

48, rue de Saintes

Tel. :+32(0)67 21 54 13

info@tourisme-nivelles.be

bienvenue_tourisme_nivelles.jpg
frnlende
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Vous êtes ici : Stad wandeling Sint-Jacobus wijk
Nijvel, de weg naar Sint Jacobus van Compostella Imprimer

 

Coquille Saint-JacquesSedert de Middeleeuwen trekken duizenden pelgrims naar Santiago de Compostela in Galice, gelegen in het Noordoosten van Spanje, om daar voor het schrijn van de Heilige Jacobus, volgeling van Christus te bidden.

Ze komen uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland, vele pelgrims vergeten niet de relikwiekast van de Heilige Gertrude in de Collegiale van Nivelles, onze romaanse parel te vereren.

Saint Jacques de Compostelle dit Jacques le MajeurDe geschiedenis van onze stad vertelt veel over de talrijke sporen van de bedevaart, in de verleden tijd bestond er een Kerk een armenhuis met name “ Sint Jacobus” een huis “Galice” verschillende ziekenhuizen en herenhuizen.
Vandaag kan U nog de oude Sint Jacobuswijk bezichtigen.
De wijk bestaat uit oude Herenhuizen en kleine woningen op enkele voorgevels kunt U de schelp symbool van de Apostel terugvinden.
In het stadsmuseum kunt U enkele prachtige kunstwerken aanschouwen, deze kunstwerken van de Heilige Jacobus zijn uit hout, één staat in het Museum en het andere staat achter in de collegiale.

 

Op basis van oude getuigenissen, heeft de Stichting van de Belgische Vrienden van de Heilige Jacobus een deel van de weg naar Compostella, terug in ere hersteld, enkele delen van deze weg, doorkruisen Nivelles.

Vanaf Bruxelles, la via “Brabançonne” verbindt Nivelles la via “Gallia Belgica” die Waals Brabant in Hélecine binnenkomt, deze trekt verder naar Quentin via Binche en Maubeuge.
Deze twee wegen zijn zeer goed beschreven in de gidsen uitgegeven door de, Toeristische dienst deze werken zijn goed gedocumenteerde werken.

Sinds januari 2006, organiseren Nijvelse pelgrims het onthaal en geven onderdak aan pelgrims die te voet of per fiets komen, deze worden in bereidwillige Nijvelse families ondergebracht.

Dus ! Waarop wachten jullie nog om op avontuur te trekken?
Buen Camino y Ultréia!

 

Contact:
MP and JY STUYKENS : 067 21 15 70
B and JP STEENHAUT : 067 21 77 24

 

Retour - Terug - Back