cheval_bayard3

OFFICE du

TOURISME
NIVELLES

48, rue de Saintes

Tel. :+32(0)67 21 54 13

info@tourisme-nivelles.be

bienvenue_tourisme_nivelles.jpg
frnlende
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Vous êtes ici : Stad wandeling Historisch centrum
Bezoek van het historische centrum Imprimer

 

De Collegiale Sint Gertrudis en de perronVertrek : Grote Markt

 

De fontein “du Perron” (in monumentenzorg).

In Gotische stijl, ter hoogte van de Toren "Jean de Nivelles" werd opgetrokken in 1523.

 

De Collegiale Sint Gertrude

 

 

Gevel St. PetrusVolg de kerk en bewonder de gevel St. Petrus, deze stamt uit de 13de eeuw.

 

 

Via een gewelf komt U op het Esplanade van de souvenir. vroeger was dit “Place de l’Abreuvoir.

 

 

 

De kerk van de recolleten

Neem naar links de straat van Charleroi, rechts hebt U een oud klooster "Des Récollets" van Nivelles.

De kerk van de Récollets, nu de kerk "St. Jean et Nicolas" is van Gotische stijl, ze heeft een sobere uitstraling. Ze bestaat uit één en uniek nef. Die mooie groep gebouwen van het klooster zijn gebouwd rond een gesloten klooster.

Het klooster werd gebouwd in 1586, haar gesloten galerijen, zijn niet gewelfd, maar zijn verlicht door Gotische vensteropeningen . In de oriëntale vleugel : "la salle capulaire" (de kapel) komt eveneens uit de 16de eeuw.

 

 

In het buitenkomen van de kerk, neemt u terug naar rechts nadien, direct naar links u hebt huisnummer 18 het huis van de Grote Baljuw of hotel "Dept", huis van de laatste Baljuw van de abbesse, huis uit de 17de eeuw. Zijn portaal stamt uit de tijd van Lodewijk XVI.

Rechtover het portaal van het huis van de Grote Baljuw, aan de andere kant van de straat, op de hoek van de "rue de Charleroi" en de Recollets, het portaal van het oude seminarie opgetrokken in 1605, portail van Lodewijk XV.

 

 

Rue des ConceptionnistesVervolg u weg naar links en ga de "rue de Charleroi" naar beneden. Aan uw linkerkant een serie huisjes uit de 17de eeuw.

Neem naar rechts van de "rue Saint-Georges" :
- nr 6,8,10 gebouwen uit de 17de eeuw,
- nr 15 : van de 14 en de 15de eeuw,
- nr 18 uit de 17de eeuw, herbouwd in Lodewijk XV stijl.

Neem naar links een klein straatje, de "rue Neuve" en daarna de "rue des Conceptionnistes", hier staan een hele groep oude huisjes.

 

Draai naar rechts, "rue de l’Eveché", steek de "rue de Namur" over en ga rechtdoor u komt in de "rue des Messagers d’Anvers". U komt in de "rue du Pont Gotissart" terecht, vroeger was haar naam "rue des Boulets". Inderdaad 9 kanonballen belanden in de voorgevels van vier huizen.

 

 

 

Archeologisch Museum van Kunst en GeschiedenisJustitiepaleisNeem deze straat naar links, u komt in de "rue de Bruxelles". Neem naar rechts aan het kruispunt aan de andere kant van de straat hebt u het Archeologisch Museum van Kunst en Geschiedenis.

 

Neem daarna de "rue Sainte André" (huis met beschotwerk nr 7). U komt op de "Square Gabriel Petit" uit. Aan uw linkerkant hebt u het Justitiepaleis en u bent terug op de Grote Markt.


 

 

 

Een gedetailleerde beschrijving wordt ter uwer beschikking gesteld via het onthaal centrum.

 

Retour - Terug - Back